Algemeen terras klaar voor het 2020 seizoen

10 juni 2020

 21:45u

leestijd 3 min.

terras 2020-06-07 - IMG_4296 - met tafel

De afgelopen dagen heeft het bestuur samen met een klusjesman het houtwerk opgeknapt en gelakt, onkruid gewied, nieuwe potgrond aangebracht, de beplanting helemaal opgefrist en de tegels en muren met hogedrukspuit gereinigd. Ondanks de beperkingen van Corona kunnen bewoners toch weer gebruik maken van het terras in 2020.

Vanwege de situatie met Corona hebben we de huurders niet gevraagd om te helpen. Vesteda werd voortdurend op de hoogte gehouden, maar bood helaas geen enkele ondersteuning. Zie het resultaat in onderstaande video en foto impressies.

Gerelateerde kosten deels betaald door de HBV

Ook met betrekking tot het terras is Vesteda niet bereid om de kostenverdeling goed te regelen. Het bestuur heeft voorgesteld om kosten toe te voegen aan de servicekosten, maar Vesteda wil dit niet doen.

Als gevolg hiervan moet de vereniging alle kosten betalen die verband houden met het onderhoud van het algemene terras. Slechts een deel van de kosten wordt vergoed door Vesteda. We willen deze kosten niet voorschieten, maar Vesteda wil dit ook niet toevoegen aan ons jaarlijkse budget.

Dat de vereniging een deel van de kosten moet betalen, heeft tot gevolg dat de leden van de vereniging voor de kosten opdraaien. De wenselijke situatie is dat alle huurders van het Detroit-gebouw, leden en niet-leden, deze kosten betalen.

Toegang beperkt tot Detroit-huurders

Het terras mag alleen gebruikt worden door Detroit-huurders. Huurders zijn welkom om een paar gasten mee te nemen, maar het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het een groepsbijeenkomst op het terras wordt.

Geluidsoverlast voorkomen

Er wordt gevraagd om geen lawaai te maken en rekening te houden met huurders die onder, naast en of boven het terras wonen. Het is erg lawaaierig. Je kunt heel stil telefoneren, maar doe dat bij voorkeur binnen het gebouw.

Problemen? Blijf constructief!

Roken is alleen toegestaan aan het uiteinde van het terras en als er andere mensen op het terras zijn, zorg er dan voor dat zij het roken goed vinden.

Muziek afspelen, BBQ’en en joints roken is niet toegestaan.

Mocht je ergens last van hebben… wat kan gebeuren…. Als je er samen niet uitkomt, neem dan contact op met een bestuurslid (Frank of Pieter). Blijf constructief!

Laat het terras schoon en in originele staat achter

Neem dus ‘je afval’ mee terug en maak oppervlaktes schoon. De tafel moet in het midden staan met de banken ernaast. Aan de tafel aan het einde van het terras kun je gaan zitten met een krant of laptop. Neem een stoel van thuis mee. Er staan ook twee klapstoelen achter een hek. Zet die na gebruik ook weer terug!

Video impressie van het resultaat

Fotoimpressie en 3D van het concept

Veiligheidskennisgeving

Om veiligheidsredenen mogen er geen(!) banken of stoelen onbeheerd blijven staan voor de tafel aan het uiteinde van het terras. Dit omdat deze objecten dan als trapje kunnen fungeren voor kinderen, die dan de tafel op kunnen klimmen.
> tot nu toe hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan

Lees ook:

Corona maatregelen

Met betrekking tot social distancing is het prettig als je ook ruimte biedt aan degenen die tegelijk met jou op het terras willen zijn.

De planten water geven

Aangezien er geen waterkraan op het terras is en we ook niet verwachten dat Vesteda er in de nabije toekomst eentje zal installeren, moet het water ergens anders vandaan komen.

De planten hebben regelmatig water nodig. Pieter deed dat vroeger bijna elke avond. Hij is bereid om dat af en toe te blijven doen, dus het zou fijn zijn als ook andere bewoners dat af en toe zouden willen doen. Het bestuur heeft twee gieters van 10 liter achter het hek gezet. Zet de gieters na het watergeven gevuld terug om te voorkomen dat ze wegwaaien.

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 10 juni 2020

 om 21:45u