Dringend – dieselgeur in Vesteda huurwoningen

1 oktober 2020

 18:31u

leestijd 1 min.

2020-10-01 diesellucht boot detroit gebouw - gebrek vesteda gebouw

Door constructiefout Detroit-gebouw komt dieselgeur van binnenvaartschip weer woning binnen via de ventilatiekanaal boven voordeur. Bekijk ook een interview met een bewoner, die bereid was als getuige te verklaren wat hij constateert.

Vanmiddag ontving het bestuur verschillende meldingen van huurders over dieselgeur in hun appartementen. Uiteindelijk bleek het schip “Labora” de boosdoener te zijn. Wat we nu weten is dat het schip de afgelopen dagen herhaaldelijk zijn motor op volle kracht heeft laten draaien. In het atrium was de dieselgeur goed te ruiken. Huurders meldden ook dat ze de stank in hun appartement roken, ook al hadden ze geen ramen openstaan. Dit gebeurt regelmatig.

Ventilatie Commissie

Naar aanleiding van de huurdersvergadering eind april is de Ventilatie Commissie benoemd door het bestuur. De commissie heeft al veel onderzoek gedaan en een aantal tests uitgevoerd. De volgende stap is het afronden van de documentatie, zodat we die (ook) met jullie kunnen delen.

Tot nu toe heeft Vesteda niet / zeer beperkt willen erkennen dat onze ventilatie / luchtkwaliteit verbeterd moet worden of onveilig is.

Dringend verzoek

Om onze positie ten opzichte van Vesteda te versterken, is het belangrijk dat huurders alle problemen en gebreken melden, ook die met betrekking tot de ventilatie en luchtkwaliteit. Onze advocaat geeft aan dat in het geval van een mogelijke claim de compensatie zal worden berekend vanaf de datum van de eerste melding.

Verzoek om een klacht in te dienen over de ventilatie, vooral als je diesellucht waarneemt / hebt waargenomen in het atrium of in je woning.
> appartementen krijgen ‘verse’ lucht via het rooster boven de voordeur

Doe geen(!) melding via ‘Reparatieverzoeken / Storingen’… maar doe een melding via ‘Contact’ op Mijn Vesteda!

Interview met huurder als getuige

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 1 oktober 2020

 om 18:31u