Eerste versie voorstel opknappen van het algemene terras

9 mei 2018

 09:15u

leestijd 2 min.

algemeen terras concept v1 - detroit-gebouw 3-d impressie

De meeste huurders willen dat er iets gedaan wordt aan de verwaarloosde en achterstallige staat van het terras. Vesteda ging aanvankelijk akkoord met een budget van €5.000. Maar na de indiening van ons eerste voorstel verlaagden ze het verrassend genoeg naar €2.000. Onderaan deze blogpost tref je versie 1.0 van het gedetailleerde projectplan en wordt voorgelegd aan de bewoners om hun feedback te verzamelen.

Vlak voordat we officieel werden opgericht, had het voorlopige bestuur het terras bezocht met de huismeester (in de servicekosten “servicemanager” genoemd). Zij gaf ons toen aan dat er €5.000 budget beschikbaar was. Naast vele andere activiteiten zijn we ook met dit onderwerp aan de slag gegaan, samen met huurders die zich als vrijwilliger hebben aangemeld.

Begin dit jaar hebben we onze plannen mondeling gepresenteerd aan Vesteda tijdens een bijeenkomst. Tot onze verbazing werd aangegeven dat de Vesteda-medewerker niet bevoegd was om budgetten toe te kennen en dat we genoegen moesten nemen met €2.000 budget.

“Een paar meubels moeten genoeg zijn”

Vesteda vindt dat een paar meubels genoeg moeten zijn. Ze hebben geen oor om te voorkomen dat planten snel afsterven, zoals de afgelopen jaren het geval was en wat deels de oorzaak is van de huidige toestand. Dus ze vinden dat duurzame plantenbakken niet nodig zijn.

Vesteda laat huurders meebetalen​

Ze adviseren ons om budget in te zamelen bij de huurders. Naast het feit dat het ons veel tijd zou kosten om zo’n inzameling te organiseren, is het ook oneerlijk tegenover mensen die hier maar kort zullen wonen.

We denken ook dat er onvoldoende draagvlak is onder de huurders voor een bijdrage die ongeveer 50 euro per huishouden zou bedragen. Zeker als je bedenkt dat we al jaren te veel betalen aan servicekosten en dat Vesteda de huren elk jaar tot het maximum verhoogt. We vinden het onbegrijpelijk dat Vesteda ons afscheept met zo’n laag budget.

We bestuderen nog een aantal alternatieven, maar voelen ons nu een beetje verloren. Vesteda helpt nauwelijks of toont geen interesse om tot een duurzame oplossing te komen.

Mondeling plan omzetten in projectplan

We hebben het plan mondeling gepresenteerd en besloten de moeite te nemen om een formeel projectplan te maken, maar desondanks wil Vesteda nog steeds niet meer budget beschikbaar stellen.

Wordt vervolgd.

Gerelateerde documenten

Document ‘projectplan – inrichting terras voorjaar 2018’

versie: 1.0

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 9 mei 2018

 om 09:15u