Hek garage kapot, Vesteda onzichtbaar

9 maart 2022

 10:42u

leestijd 1 min.

loopdeur garage kapot - 2022-03-09 - IMG_1212 - parkeergarage nieuw amerika amsterdam

De loopdeur die toegang verleent aan de parkeergarage is al bijna een week kapot. Jan en alleman kan er dus in. De garage valt weliswaar onder beheer van de VvE, maar Vesteda bezit ±63% van de parkeerplekken. Het lijkt er in ieder geval op dat er bij Vesteda wederom geen enkele urgentie is het op te lossen.

Vesteda is grootste eigenaar parkeerplekken

Vesteda wijst vaak verantwoordelijkheid af aangaande de parkeergarage. Als huurders begrijpen wij niet dat Vesteda deze houding aanneemt. Niet alleen omdat Vesteda eigenaar is van 292 van de in totaal 465 parkeerplaatsen, maar ook omdat wij als huurders bijna €200 per maand voor een plek betalen en Vesteda de inkomsten van het betaald parkeren opstrijkt. Volledigheidshalve: wij betalen ook voor een huismeester, die meerdere malen per week in ons pand aanwezig is (/ behoort te zijn).

Onbetrokkenheid verhuurder Vesteda

De onbetrokkenheid past ook al helemaal niet bij de ambities van Vesteda en de claim van Gertjan van der Baan (CEO Vesteda) in een NRC-artikel:
“Wij zijn een redelijke en zeer zichtbare verhuurder.”

zie ook:

Huurders hebben de afgelopen dagen ook geen enkel bericht van Vesteda ontvangen met betrekking tot deze storing.

Veiligheid al jaren een probleem

De garage kampt al jaren met allerlei vormen van vandalisme, inbraken en diefstallen. Meerdere verzoeken aan Vesteda om verbeteringen door te voeren aangaande parkeervoorzieningen fietsen en de beveiligingscamera’s blijven onbeantwoord of er wordt verantwoordelijkheid afgewenteld op de VvE.

zie ook:

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 9 maart 2022

 om 10:42u