Inbraak parkeergarage of kantoren Detroit-gebouw voorkomen

22 februari 2017

 10:08u

leestijd 1 min.

inbraak voorkomen - politie zwaailicht - Detroit-gebouw en parkeergarage Nieuw Amerika

EEen Detroit-bewoners belde afgelopen nacht 112 vanwege een verdachte situatie op de Withoedenveem. De politie zette klopjacht in en meldde dat waarschijnlijk diefstal van fietsen of auto’s uit de parkeergarage Nieuw Amerika of inbraak in kantoren van het Detroit-gebouw was voorkomen. De afgelopen periode zijn vele fietsen en auto’s gestolen uit de parkeergarage gestolen. Ook is er regelmatig bij auto’s ingebroken.

Melding incident en vragen aan Vesteda

Nadat meerdere auto’s en fietsen uit de parkeergarage waren gestolen en in kantoren was ingebroken, heeft het voorlopige bestuur Vesteda gevraagd:

  • Zijn er nog steeds nachtelijke surveillances van beveiligingsbedrijf?
    1. Zo ja, wat is de frequentie?
    2. Zo nee: met welke frequentie kunnen opnieuw surveillances worden verricht?

Reactie Vesteda op vragen HBV Detroit

“Er zijn geen nachtelijke surveillances meer en we zijn niet van plan daar na dit incident weer mee te beginnen. Hoe onaangenaam ook, incidenten kunnen niet worden voorkomen en gelukkig kon dankzij waakzaamheid en het snelle optreden van de politie erger worden voorkomen. Dit had ook niet voorkomen kunnen worden door bewaking.

De nachtelijke afsluiting* van de openbare parkeerplaatsen wordt voortgezet en dit werpt positieve vruchten af en daarnaast is de werkgroep parkeergarages zeer intensief bezig met de uitvoering van een plan van aanpak waarin ook de veiligheid een punt van aandacht is.”

*de Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft besloten dat als gevolg van de vele incidenten in parkeergarage Nieuw Amerika inrijden tussen 23:00 uur en 06:00 uur niet meer mogelijk is voor gasten. Hierdoor is het gedurende die tijden niet mogelijk een kaartje bij de inrit te krijgen. Want ook voetgangers kunnen door middel van het trekken van een kaartje de garage inkomen.

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 22 februari 2017

 om 10:08u