Nieuwe website Huurdersvereniging Detroit vandaag gelanceerd

2 december 2022

 11:30u

leestijd 2 min.

Nieuwe website 2022-11 - mockup dog bed person - HBV Detroit verhuurder Vesteda

De website van Huurders Belangen Vereniging Detroit (“HBV Detroit“) is in een nieuw jasjes gestoken en vervangt de website, die in maart was gelanceerd. Voornaamste reden voor de vernieuwing is dat de vorige website veel functionele problemen ondervond waardoor essentiële (beveiligings)updates doorvoeren, vertalingen naar het Nederlands en het publiceren van nieuwe blogposts (bijna) niet meer mogelijk waren. Verder werd de vorige website zeer beperkt geïndexeerd door zoekmachines (“SEO“), zoals Google.

Deze site is tot stand gekomen door de inzet van vrijwilligers en stelt onze HBV in staat om sneller content en functionaliteiten te creëeren en bij te werken. Door een focus op geavanceerde SEO zal onze belangenbehartiging krachtiger maken.

Groot deel blogpost offline

De bijna 200 blogposts, die online stonden, konden niet direct meegaan naar deze nieuwe website. Doel is om uiteindelijk alle blogpost weer publiek beschikbaar te krijgen. Een gebruiker die via een oude link op de website belandt zal automatisch naar – indien beschikbaar – de nieuwe url worden doorgezet. Overige links worden opgevangen op een tijdelijke pagina, waar de bezoeker een verzoek kan indienen om de specifieke url met prioriteit beschikbaar te maken.

Nederlands nu basistaal

De basistaal van de vorige website was Engels. Dat gaf behoorlijk wat uitdagingen met vertalen naar het Nederlands. Aangezien het cruciaal is dat in ieder geval het Nederlands juist is, is ervoor gekozen de basistaal aan te passen naar het Nederlands. Bezoekers kunnen nu via de vlaggetjes bovenin de website een andere taal kiezen. De website wordt dan met behulp van Google Translate automatisch vertaald. Die vertalingen zijn niet altijd perfect, maar voldoende voor nu.

Geschikt voor elk scherm

Ruim 60% van de bezoekers van onze website doen dat op hun smartphone. Bijna 30% zit op een desktop computer en het overige deel maakt gebruik van een tablet device. De vorige website was geoptimaliseerd voor desktop. Deze nieuwe website is geoptimaliseerd voor elk type scherm, waaronder grote beeldschermen.

Nieuwe website 2022-11 - mockup screens - HBV Detroit verhuurder Vesteda

Kostenoverzicht

Zoals aangegeven is de realisatie uitgevoerd door vrijwilligers. Dus die inzet is kosteloos.

Wel hebben we wat ‘minimale’ kosten moeten maken:

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 2 december 2022

 om 11:30u