Verwaarlozing door Vesteda door uitblijven glazenwassen

4 maart 2022

 14:55u

leestijd 1 min.

vieze ramen - 2022-03-04 - 5e verdieping Detroit-gebouw Amsterdam Vesteda

Sinds de oprichting van onze Huurdersbelangenvereniging (HBV) blijft het een groot mysterie wat de frequentie van het glazenwassen is bij Vesteda. Het is overduidelijk dat dit veel te weinig gebeurt. Bovendien verstrekt Vesteda ons geen inzicht in het schoonmaakprogramma, waardoor de situatie nog frustrerender wordt.

Glasbewassing onderdeel schoonmaakprogramma

Vesteda heeft altijd beweerd dat glasbewassing een essentieel onderdeel uitmaakt van het schoonmaakprogramma. Huurders betalen jaarlijks een aanzienlijk bedrag via de servicekosten voor dit programma. Echter, ondanks deze betalingen, worden huurders geconfronteerd met ronduit vuile ramen. Dit roept de vraag op waarom Vesteda niet voldoet aan haar verplichtingen op dit gebied.

Transparantieplicht verhuurders conform Wohv

Het is belangrijk om te benadrukken dat verhuurders wettelijk verplicht zijn om Huurdersorganisaties, zoals onze HBV, van informatie te voorzien. Dit omvat ook het verstrekken van informatie over het glazenwasprogramma. De verhuurder kan deze verplichting alleen ontwijken als het verstrekken van de informatie hun bedrijfsbelangen schaadt. In dit geval is het echter duidelijk dat de informatie eenvoudigweg moet worden verstrekt.

zie ook:

Conclusie

Het gebrek aan transparantie en verwaarlozing van de ramen bij Vesteda is een bron van frustratie voor huurders. Het is tijd dat Vesteda de verantwoordelijkheid neemt om duidelijkheid te verschaffen over het glazenwasprogramma en ervoor te zorgen dat huurders waar krijgen voor hun geld. Transparantie en open communicatie zijn essentieel voor het behouden van een gezonde relatie tussen verhuurders en huurders. In zijn algemeen en ook in deze kwestie wordt het hoog tijd dat Vesteda aan deze verplichtingen voldoet. Ook moeten ze in actie komen en zorgdragen voor schone, heldere ramen voor al haar huurders.

Vieze ramen atrium Detroit-gebouw

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 4 maart 2022

 om 14:55u