Vesteda krijgt hulp om de wet te volgen

3 juli 2021

 22:22u

leestijd 1 min.

Vesteda krijgt hulp bij WOHV - 2021-07-03 - wet volgen overlegwet Platform

Het is bijna ondenkbaar, maar Vesteda heeft hulp gekregen van vrijwilligers om aan de wet te voldoen (de Wohv). Het resulteerde in “de SOK”, een overeenkomst. Onze HBV heeft de overeenkomst nog niet ondertekend.

Hulde aan de vrijwilligers

Het bestuur van HBV Detroit is de vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet en voor hun inspanningen om het overleg met onze verhuurder te verbeteren zeer dankbaar.

Achtergrond

Per 1 juli 2021 is een nieuwe ‘SOK’, een samenwerkingsovereenkomst, (versie 1.2) in werking getreden tussen Vesteda, lokale Huurdersbelangenverenigingen en het landelijke Vesteda Platform. Met een werkgroep bestaande uit 2 Vesteda-medewerkers en 3 bestuursleden van het Vesteda Platform hebben we in 2020 en 2021 gewerkt aan de inhoud van deze overeenkomst, die inmiddels door meer dan 100 van de 107 Huurdersbelangenorganisaties en het Vesteda Platform is ondertekend. Hierin staat beschreven hoe de drie partijen met elkaar om willen gaan en invulling willen geven aan de belangen tussen de ruim 27.000 huurders en de Vesteda organisatie.
bron: Platform van Vesteda Huurdersorganisaties

Onze HBV is nog niet getekend

Ons bestuur heeft het volste vertrouwen in de vrijwilligers, maar er is een gebrek aan vertrouwen in Vesteda. Wij vinden dat Vesteda zich door haar houding ten opzichte van onze HBV geen betrouwbare onderhandelingspartner is gebleken.

Omdat de overeenkomst vrij gedetailleerd is, kunnen we niet overzien of ondertekening onze rechtspositie ten opzichte van Vesteda zou verzwakken. Daarom hebben we ervoor gekozen om voorlopig niet te tekenen.

Gerelateerde documenten

Samenwerkingsovereenkomst
  • versie 1.2, 6 januari 2021
  • getekend door:
    • Astrid Schlüter, COO Vesteda
    • Peter V., voorzitter Platform van Vesteda Huurdersorganisaties
  • geredigeerd ten behoeve van privacy ondertekenaars

deel deze post via:

deel deze post via:

gepubliceerd op 3 juli 2021

 om 22:22u